1-denní výlet   Loučení s rokem 2023 na Kunětické hoře     vedla Jarmila Vlková

sobota 30. prosince 2023 ... skupina: ... délka:18,5 km ... stoupání: 82 výšk. m ... cíl: Rondel státního hradu Kunětická hora.

Popis: Závěrečného výletu turistické sezóny se účastnilo cca 60 účastníků všech věkových kategorií. Nejmladší byla desetiletá Majda z Brozan. Nejtarší účastnici decentně nezveřejňujeme. Sraz byl tradičně v 10 hod u zdymadla na pravém břehu Labe, kde se ke společnému fotografování postavilo 33 příchozích včetně tří fotografů. Další přšli na setkání v Restauraci pod Kunětickou horou a poslední skupina se dostavila přímo na závěrečné občerstvení v hostinci U Kučerů na Hůrkách
Je to tradiční klubová akce, která má vždy nejvyšší účast. Jedná se více o společenskou událost než klasický turistický výlet, protože se jí účastní i členové, kteří se převážně ze zdravotních důvodů již nemohou účastnit s ostatními turistických výletů během roku. Každý si délku trasy přizpůsobí dle svých potřeb. Právě tato akce je ideální příležitostí k setkání členů a příznivců KČT Slovan Pce buď na trase, nebo v Restauraci pod Kunětickou horou.
Od 8:40 hod byl do Českého rozhlasu pozván vedoucí "Novoroční Kunětické hory" Jiří Chvála z Klubu českých turistů Slovan Pardubice. Pořad "Máme hosty" moderoval Miroslav Hruban.Posluchači rádia tak byli ještě před začátkem našeho posledního výletu sezóny informováni o jeho konání. Záznam živého vysílání si můžete poslechnout z archivního záznamu Českého rozhlasu Pardubice.
Počasí bylo excelentní - vše zalité sluncem. U loděnice jsme se potkali s otužilci. Na odbočce do Brozan byl turistický peleton již roztažen na cca 200 m. Na občerstvení u Svobodů, kde se opět všichni sešli včetně nově příchozích, nabrali všichni další síly před závěrečným výstupem na Kunětickou horu. Zde se k nám přidali další dětští účastníci Majda Z. a Vojta H. Po výstupu na rondel se zbytky hradeb jsme měli krásné výhledy na Pardubicko s okolím a Železnými horami na horizontu. Po přechodu na severní stranu se naskytly výhledy přes Opatovickou elektrárnu na Krkonoše a Orlické hory. Pak následoval sestup kolem zvířecí obory do Restaurace pod Kunětickou horou, kde jsme měli zajištěný oběd.
Již bez dětí, ale i některých dospělých výlet pokračoval přes obec Kunětice na závěrečné občerstvení, které bylo zajištěno od 15 hod v hostinci U Kučerů na Hůrkách po absolvování nejdelší trasy o délce 18,5 km.

Fotografoval: Jiří Ehrenberger starší


Zobrazení přes celou obrazovku - klávesou F11, zpět zase s F11.
Listování ve fotkách v obou směrech - pomocí šipkových kláves.
Změna velikosti zobrazené fotografie - pomocí Ctrl + kolečko myši.
Stáhnout jednu fotku - kliknout pravým tlač. myši na zmenšeninu >>
Otevřít odkaz v novém panelu >> pravé tlač. myši >> Uložit obrázek jako.